Skip to main content
40a edició de la Mostra d’Artesania i la nova aposta «Repensar disseny, repensar processos»

| Premsa

40a edició de la Mostra d’Artesania i la nova aposta «Repensar disseny, repensar processos»

Enguany, la Fira de Pollença celebrarà una edició molt especial amb l’aniversari de la Mostra d’Artesania, que ja arriba a la número 40. A banda d’aquesta part més reconeguda i amb entitat pròpia, també hi haurà espai per a la innovació amb una mostra de disseny i reflexió amb el títol “Repensar disseny, repensar processos”, comissariada per Amarar i Aulets Arquitectes.

Aquesta exposició, que estarà ubicada a l’església del convent de Sant Domingo des del 10 de novembre fins al 10 de desembre, consisteix en presentar mobiliari creat a partir de materials que cuiden la natura i tornen a teixir el procés productiu que ha anat desapareixent durant les darreres dècades.

“Repensar disseny, repensar processos” serà la primera exposició d’un trienni dedicat a la fusta. Farà feina sobre tres eixos: cuidar els recursos naturals de l’illa, el teixit productiu de Pollença i el disseny. Per això, la mostra comptarà amb mobles dissenyats i produïts per Amarar, Llanatura, Paumes i Brins i Teixits Vicens, amb la col·laboració de les fusteries Vuits Ulls i Fusteart Creacions.

Tot això es complementarà amb activitats paral·leles, com una trobada d’artesans de Pollença, una conferència a càrrec de Curro Claret, una taula rodona, una jornada de treball en xarxa i visites escolars.

A banda d’aquesta aposta nova i aprofitant l’aniversari de la Fira, es mantendran alguns dels llocs i temes emblemàtics que la caracteritzen. En primer lloc, l’artesania i el producte local exposaran la seva rellevància dins el claustre de Sant Domingo, on es podran trobar productes km 0 de diferents sectors (alimentació, cosmètica, joieria…). Amb aquesta ubicació, l’Ajuntament de Pollença pretén potenciar la gran quantitat i tipologia de productes propis que es creen des del municipi i continuar avançant en temes de circularitat i sostenibilitat.

L’espai de la Cooperativa Pagesa al pont Romà també serà un enclavament important, perquè és on hi haurà la part agroalimentària. Enguany la temàtica són les matances, fil conductor amb el qual es vol posar en valor la tradició i el producte original, contrarestant la manera de viure actual amb aliments, en molts casos, ultraprocessats. Com cada any, també hi haurà la mostra d’animals, on aquest 2023 s’exposarà el símbol de la Cooperativa, el me, juntament amb ovelles i galls.

Com no podia ser d’altra manera, perquè la Fira és per a tothom i hi ha activitats pensades per a totes les edats, tampoc no hi faltaran espais d’oci i lúdics.

Precisament per aquest ventall ampli que és la Fira, les activitats es dividiran en quatre espais diferenciats: el claustre de Sant Domingo i l’església per a exposicions; la Cooperativa, amb la temàtica agroalimentària; i la plaça Major i Can Villalonga, per a activitats lúdiques i temes alternatius.