Skip to main content

Edició 2021

LA FIRA DE POLLENÇA RECUPERA EL SEU MÀXIM ESPLENDOR

La Fira de Pollença recupera el seu màxim esplendor després de les restriccions imposades a causa de la pandèmia i ho fa de la mà d’un equip de dissenyadors encapçalats per l’enginyer Miquel Suau i l’artista Antoni Font que donen força a la Mostra d’Artesania posant en valor l’artesà homenatjat i inaugurat l’Espai XX/21.

En aquest espai, annex a la Fira d’Artesania i que se situa a l’exterior del claustre de Sant Domingo, s’han duit a terme tres ponències: una sobre l’economia circular i plàstics a càrrec  d’Estudio Rethink; una altra sobre el model de col·laboració entre el dissenyador i l’artesà, a càrrec d’Amalia Purga; i la tercera sobre reciclatge i ceràmica, una mirada al modernisme mallorquí a càrrec de Virgínia Massagué Horta.

“L’Espai  XX/21 és un espai dedicat a la projecció professional del sector, que volem posar en valor i mantenir en futures edicions”, explica Miquel Suau

Aquesta edició, la Fira s’ha vertebrat en diferents espais com ja va detallar el regidor de Comerç i Fires de l'Ajuntament de PollençaMiquel Llobeta, durant la presentació del programa: “El claustre de Sant Domingo, on s’ubicarà la Fira d’Artesania; l’església del Roser, on tindrà lloc l’exposició-homenatge, enguany l’homenatjada és Maria Martorell Paloude la Casa de la Vila; i la plaça Major, on s’instal·laran els comerciants i la Cooperativa Pagesa de Pollença i on també s’impartiran diferents tallers artesanals; les atraccions infantils s’ubicaran a Via Argentina i Cecili Mètel”.

Tallers

Durant la Fira es varen fer tres tallers artesanals diferents a la plaça Major adreçats al públic en general: un taller d’iniciació a la llatra segons les arts de Ses madones de sa llatra impartit per Antonella Farris i Cèlia Prats d’Antic Mallorca; un col·lectiu de tapís realitzat amb materials reciclats impartit per Silvina Moschini; i un tercer, sobre cistelleria silvestre a partir de tècniques tradicionals amb plantes i fibres de la naturalesa a càrrec de Val Castellet. A més d’altres tallers de caràcter infantil com, per exemple, ioga o “Avança’t al Nadal i prepara la teva postal”.

Fora de l’envelat ubicat a la plaça Major, la Floristeria Girasol va ensenyar a engalanar la taula de Nadal en un taller floral.

Dilluns dia 15,  els artesans de Pollença varen impartir un taller artesanal adreçat a  l’alumnat de les escoles de Pollença sobre ferro, joieria, mosaics, ceràmica a càrrec de l’Encruia8 UllsAina PistolaMosaikeart i Abco pottery Studi, respectivament o a l’Espai XX/21.

Me de Pollença

La cuina elaborada a partir del Me de Pollença que produeixen els pagesos adscrits a la Cooperativa Pagesa de Pollença va ser present a la Fira de la mà del xef Rafa Perelló que va fer una demostració de com cuinar el millor me al forn. Posteriorment, es va dur a terme una degustació de productes locals a càrrec de la Cooperativa Pagesa de Pollença. L’acte va ser presentat per Pep Solivellas.

Emprèn Pollença

A l’envelat ubicat a la plaça Major, l’Associació de Teixit Empresarial de Pollença va presentar una nova plataforma de venda en línia, Emprèn Pollença.

Durant la Fira i com ja és habitual es varen dur a terme diferents concerts, presentació d’exposicions i documentals, a més d’actes complementaris. Destaca així mateix la presentació del llibre La figura del policia tutor a Pollença. Orígens, desenvolupament i expansió a altres municipis, 20 anys de servei.