Skip to main content

Exposició homenatge a l’artista Roch Minué

Un dels artistes més estimats

El Museu de Pollença acostuma a inaugurar una exposició homenatge durant la Fira de Pollença on es recorda la trajectòria d'artistes locals o que tenen o han tingut alguna estreta connexió amb el poble de Pollença.

El 2021, el Museu de Pollença va retre homenatge al pintor Pascual Roch Minué (València, 1899 – Port de Pollença, 1977) en l’exposició que es du a terme durant la Fira.

L’artista valencià va residir al Port de Pollença, des de 1942 i fins a la seva mort, l’any 1977. Va viure 35 anys al Port de Pollença i va ser un dels artistes més estimats al poble. El juliol del 2020, el Museu de Pollença va rebre una donació de Francesc Mir i la seva esposa Josette Carlierque. El conjunt està format per tres olis, tres sanguines i dotze dibuixos a tinta i aquarel·la. Amb aquesta donació, el Museu de Pollença va completar el conjunt de les obres de Pasqual Roch Minué fetes entre els anys 60 i 70, segons va explicar el codirector del Museu de Pollença, Andreu Aguiló. Fins a la data, el Museu comptava amb dues obres de l’artista, una d’elles en préstec temporal. Ara, en té 22, tota una representació de l’artista. La família Mir i l’artista varen ser amics íntims. Arrel de la donació es va decidir realitzar aquesta exposició homenatge.

CartellRochMinnue