Skip to main content
La Cooperativa Pagesa de Pollença ton entre 15.000 i 16.000 ovelles

La Cooperativa Pagesa de Pollença ton entre 15.000 i 16.000 ovelles

La Cooperativa Pagesa de Pollençaacostuma a tondre entre15.000 i 16.000 ovellesprocedents d’uncentenar de finquesubicades als termes municipals dePollença,Escorca,Campanet,sa Pobla,Búger,Alcúdia,Manacor, Inca,Felanitx, Escorca,Conselli, fins i tot, part deCalvià. AMallorca, hi ha una cabanya de 160.000 ovelles mare

 Joan Reus Grifó, deBiniamar, és qui s’encarrega de contractar quatre professionals procedents d’Uruguaidurant els dos mesos que dura la temporada de tosa.
 
“Temps enrere, tots els veïnats s’ajudaven els uns als altres. Avui en dia, com més aviat en sortim, millor. S’ha perdut aquell ambient festiu, feia més poble. Però, també és veritat que hem millorat en un aspecte: abans la temporada de tosa s’allargava massa i l’animal patia perquè quan acabàvem ja feia massa calor”, recorda el president de laCooperativa Pagesa de Pollença,Martí Solivellas.
 
La Cooperativa Pagesa de Pollença exporta catorze tones de llana cap a Barcelona. Al Centre de Tipificació Ramadera de Pollença s’emmagatzema la llana que prové del centenar de finques on es fa la tosa. 
7